• Obecnie brak na stanie
    Olej kosmetyczny awokado BIO 50ml Etja

Olej kosmetyczny awokado BIO 50ml Etja

14,90 zł
Brutto
Ilość
Obecnie brak na stanie

 

Regulamin i Polityka Prywatności

 

Dostawa i koszty wysyłki

 

Zwroty i Reklamacje

Gwarancja bezpiecznej realizacji transakcji

Olej Avocado awokado 50 ml BIO Etja

DRZEWO AWOKADO /Persea Scheffer/

Drzewo awokado pochodzi z południowego Meksyku, gdzie po pewnym czasie rozpowszechniło się w klimacie tropikalnym i subtropikalnym całej Ameryki. Drzewo z rodziny wawrzynowatych dorasta do 20 metrów wysokości, rodząc owoce zwane gruszką avocado. Owoce dojrzewają od 6 do 8 miesięcy przybierając kształt okrągły lub jajowaty, zaliczane są do pestkowców. Częścią jadalną jest miąższ, który stanowi ok. 85% masy owocu. Dostarcza surowca w postaci naturalnego oleju, który ma szerokie zastosowanie w kosmetyce.

NATURALNY OLEJ AWOKADO BIO /Persea Gratissim Oil/

Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej z awokado. Łatwo się wchłania w skórę i wnika w jej głębsze warstwy. Jest źródłem 7 witamin (A-B-D-E-H-K-PP), nienasyconych kwasów tłuszczowych, skwalanu, substancji mineralnych i protein. Nawilża i odżywia naskórek, wykazuje dużą zgodność z naturalnymi lipidami skóry, uzupełnia barierę lipidową. Przeznaczony do pielęgnacji skóry suchej, dojrzałej, łuszczycy, starzejącej się i wrażliwej. 

Olej Awokado BIO firmy ETJA jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO i rejestrację w bazie CPNP. Produkt przebadany dermatologicznie. 

SPOSÓB UŻYCIA

stosować bezpośrednio na skórę - twarz i ciało

bezpośrednia pielęgnacja suchej, spękanej skóry rąk

masaż intensywnie nawilżający we własnym zakresie

moczenie stóp 

jako oliwka do masażu wykorzystywana przez wyspecjalizowanego masażystę

Kąpiel intensywnie nawilżająca - dodawać jedną łyżkę stołową (ok. 8-10 ml) do wanny wypełnionej min. (1/3 ) ciepłej wody - czas kąpieli do 15/20 minut

olejowanie włosów - 3/5 cm od nasady włosów wmasować olej, zostawić na ok 30 minut następnie umyć głowę

jako dodatek do produkcji wysokiej jakości kremów domowej roboty.

jako dodatek do maseczek z glinki 

HISTORIA

Dobroczynne właściwości avocado były wykorzystywane już ok 7000 tys. lat p.n.e. w Meksyku.

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zamykać korkiem pompkę dozującą i starać się przechowywać w chłodnym miejscu.

POCHODZENIE

Meksyk

Olej kosmetyczny Etja jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

5908310446172

20 innych produktów w tej samej kategorii:

Olej kosmetyczny arganowy BIO 50ml Etja

Olej kosmetyczny arganowy BIO 50ml Etja

27,90 zł
Dostępność: 2 W magazynie
OLEJEK ETERYCZNY EUKALIPTUS CYTRYNOWY BIO 10 ml - PHYSALIS
Dostępność: 2 W magazynie
Pipetka szklana 100ml na gwint 18mm Nanga
Dostępność: 4 W magazynie
Węgiel aktywny do wybielania zębów naturalny 30g Biomika
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Brak w magazynie
Masło kakaowe nierafinowane 50g Calaya
  • Obecnie brak na stanie

Masło kakaowe nierafinowane 50g Calaya

17,90 zł
Dodaj do koszyka
Dostępność: Brak w magazynie
Olej kosmetyczny ze słodkich migdałów BIO 50ml Etja
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Brak w magazynie
Figa z Rabarbarem - Naturalna Świeca sojowo-kokosowa 150ml Royal Harmony

Figa z Rabarbarem - Naturalna Świeca...

49,00 zł
Dostępność: 2 W magazynie

Słodki zapach Figi z Rabarbarem zrelaksuje, orzeźwi i przywoła zapach lata.

Glistnik (jaskółcze ziele) 1:1 nalewka 50ml Nanga
Dostępność: 9 W magazynie
Maść nagietkowa 150ml FarmVix

Maść nagietkowa 150ml FarmVix

39,90 zł
Dostępność: 3 W magazynie
Olejek eteryczny grejpfrutowy 10ml Etja

Olejek eteryczny grejpfrutowy 10ml Etja

13,50 zł
Dostępność: 6 W magazynie
Lanolina premium 50g Nanga

Lanolina premium 50g Nanga

21,00 zł
Dostępność: 2 W magazynie

Lanolina (z łac. lano - wełna) pozyskiwana jest z wełny owczej, wytwarzają ją gruczoły znajdujące się w skórze owiec. Rolą lanoliny jest ochrona wełny i skóry owiec przed zmieniającymi się czynnikami środowiska, czyli głównie światłem, deszczem, wiatrem i wysoką lub niską temperaturą.

Jako surowiec kosmetyczny lanolina wykorzystywana jest do produkcji kremów, maści i balsamów. Natłuszcza i zmiękcza skórę. 

KWAS HIALURONOWY 1 % ŻEL 100 ml - MOHANI

KWAS HIALURONOWY 1 % ŻEL 100 ml - MOHANI

35,90 zł
Dostępność: 3 W magazynie
Olejek zapachowy (kompozycja) Zielone jabłuszko 10ml Etja
Dostępność: 3 W magazynie

Kompozycja o zapachu świeżego zielonego jabłka. 

OLEJEK ETERYCZNY RÓŻA BIO 10 ml - PHYSALIS
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Brak w magazynie

Aromaterapia jest prostą i skuteczną metodą terapii wielu dolegliwości z zastosowaniem naturalnych olejków eterycznych wprowadzanych do organizmu poprzez drogi oddechowe (wdychanie, inhalacja) lub przez skórę (masaż, kapiel, kompresy, kosmetyki).

Olejki eteryczne to aromatyczne i lotne składniki roślin, kwiatów i owoców. Olejki eteryczne Physalis sa zdefiniowane botanicznie i biochemicznie. Nieprzetworzone chemicznie, niemodyfikowane, nierektyfikowane, nieodtworzone.

Pomadka Rokitnikowa ochronna cynamonowa 4,6g Sylveco
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Brak w magazynie
Krem do rąk (olej z orzechów babassu) 60ml Zuzove
Dostępność: 1 W magazynie
OLEJEK ETERYCZNY MIĘTA POLNA BIO 10 ml - PHYSALIS
Dostępność: 3 W magazynie
Olej żywokostowy z gojnikiem 100ml Astron
Dostępność: 38 W magazynie
Bańki Chińskie gumowe Akupunkturowe Jianshenguan 4szt Meridian
Dostępność: 2 W magazynie

W tradycji chińskiej bańki stosowane są do leczenia wielu poważnych chorób i dolegliwości, takich jak: astma, nadciśnienie tętnicze, dolegliwości żołądkowe, impotencja, prostata, czyraki, hemoroidy, schorzenia stawów, bóle mięśniowe i inne poprzez przystawianie baniek w punktach akupunkturowych.

Olejek eteryczny cytryna zwyczajna (Citroen) BIO 10ml Physalis
  • Obecnie brak na stanie
Dostępność: Brak w magazynie
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website