To zioło przyprawowe do potraw i alkoholi o unikalnym zapachu i gorzkawym smaku. Łagodzi problemy trawienne. Pobudza wydzielanie enzymów trawiennych. Łagodzi wzdęcia. Działa rozkurczowo i wykrztuśnie.
Wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu oddechowego.
Korzystnie wpływa na trawienie.
Wspomaga naturalną odporność i delikatne uspokaja.
Stanowi cenną przyprawę o lekko gorzkawym, korzenno-miętowym smaku.
SPOSÓB UŻYCIA:
Używać jako przyprawę lub sporządzić napar: zalać 1-2 łyżeczki suszu wrzątkiem i odstawić na 10 minut. Można nieco dosłodzić. Wypijać 2-3 razy dziennie po szklance naparu.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.
Bylica roczna to roślina od lat stosowana w Tradycyjnej Medycynie Chińskiej. Stosowano ją w przypadku chorób przebiegających z gorączką lub stanem zapalnym oraz zakażeń bakteryjnych, wirusowych, grzybiczych i pasożytniczych.
Pozyskuje się z niej artemizynę, która jest uznanym na świecie lekiem na malarię.
Nalewka z Sida acuta była powszechnie stosowana w tradycyjnej medycynie pomocniczo przy infekcjach, malarii, gorączce, stanach zapalnych nerek, astmy, bólach głowy czy ukąszeń węży. Sida acuta to krzew rosnący w rejonach tropikalnych.
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website