Kwas alfa-liponowy ma silne właściwości przeciwutleniające i przeciwzapalne, wpływa korzystnie na regulację poziomu glukozy we krwi oraz poprawia metabolizmu glukozy i tłuszczu, zwłaszcza u osób cierpiących na choroby metaboliczne. Poleca się również osobom cierpiącym na jaskrę, zaćmę, choroby metaboliczne, takie jak: cukrzyca, miażdżyca, hipercholesterolemia, zaburzenia neurodegeneracyjne, zwłaszcza choroby Alzheimera i Parkinsona oraz zespół przyspieszonego starzenia się. Kwas alfa-liponowy stosowany jest również w leczeniu zatruć, ponieważ posiada zdolność wiązania jonów ołowiu, miedzi, cynku i manganu.
ogórecznik lekarski działa kojąco na drogi oddechowe i ułatwia oddychanie, łagodzi ból zapalny i przyczynia się zachowania elastyczności i mobilności stawów, poprawia wydalanie wody przez nerki
Kwas linolowy (LA) pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi
Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresesm oksydacyjnym
Berberyna zawarta w suszonych owocach berberysu poprawia reakcje komórek na insulinę, obniża poziom cholesterolu i ciśnienia krwi, pomocny w leczeniu biegunki.
Beta glukan, to substancja naturalnie występująca w ścianach komórkowych wielu roślin, grzybów i mikroorganizmów. To rodzaj rozpuszczalnego błonnika pokarmowego.
Preparat przeznaczony jest do stosowania w celu naturalnego wzmocnienia organizmu. Jako błonnik wpływa pozytywnie na pracę jelit, neutralizuje toksyczne związki w organizmie i przeciwdziała otyłości.
Grzyby cordyceps cenione są przede wszystkim z uwagi na swoją zdolność do zwalczania wolnych rodników, a także infekcji czy stanów zapalnych. Od wieków używane są w celu redukowania objawów zaburzeń układu oddechowego oraz łagodzenia kaszlu, przeziębień i uszkodzeń wątroby.
Naturalny olejek otrzymywany z owoców oraz igieł jałowca pospolitego. Posiada właściwości antyseptyczne, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybiczne. Jest stosowany przy bólach mięśniowych, menstruacyjnych, reumatyzmie i artretyzmie.
Galaretowata wydzielina pszczół robotnic o wielu prozdrowotnych właściwościach. Najważniejsza substancja aktywna zawarta w mleczku pszczelim to kwas 10-hydroksydecenowy. Podnosi odporność i przyspiesza procesy regeneracji. Kapsułki bez dodatku barwników, konserwantów, wypełniaczy i substancji poślizgowych.