Cukier waniliowy EKO powstał wyłącznie z naturalnych i ekologicznych składników. Wszystkie substancje pochodzą ze sprawdzonych źródeł, zostały też objęte certyfikatami kontroli. To tradycyjny cukier trzcinowy z aromatycznym dodatkiem laski wanilii. W 100% ekologiczny i przyjazny dla naszej kuchni.
Erytrytol to naturalna substancja słodząca o słodyczy sięgającej 60–80 proc. sacharozy, czyli tradycyjnego białego cukru. Ma zerową wartość energetyczną (0 kcal) i nie jest metabolizowany przez organizm, dzięki czemu jest polecany osobom odchudzającym się i cukrzykom.
Słodzik stołowy w tabletkach na bazie glikozydów stewiolowych z rośliny Stewia rebaudiana Bertoni. Odpowiedni do słodzenia kawy, herbaty, zimnych oraz gorących napojów.
D-ryboza to pięciowęglowy cukier prosty należący do aldoz, czyli monosacharydów posiadających grupę aldehydową. Pomimo podobieństwa w budowie strukturalnej oraz przynależności do tej samej grupy związków, D-ryboza posiada odmienne właściwości oraz pełni inne funkcje w organizmie od standardowych cukrów takich jak glukoza, fruktoza czy sacharoza.