Jęczmień, dzięki zawartosci błonnika zmniejsza łaknienie i reguluje pracę jelit. Na dłużej czujemy sytość, co chroni nas przed podjadaniem i w efekcie pomaga schudnąć. Jest bogaty w antyoksydanty, dzięki temu opóźnia procesy starzenia, detoksykuje organizm i pomaga w regeneracji.
Jego główne właściwości to przede wszystkim działanie przeciwwirusowe, przeciwzapalne, wzmacniające oraz antyalergiczne. Przyjmowanie czystka to również spora dawka antyoksydantów, które neutralizują wolne rodniki.
Moringa zawiera dużą dawkę przeciwutleniaczy, związków przeciwzapalnych i aminokwasów. Zaliczana jest do superfoods, poprawia stan skóry, wspiera układ pokarmowy, działa antybakteryjnie.
“Wódka Carska” znana jest od ponad 200-300 lat. Wspomagali się nią przy sytych ucztach Carowie Rosji stąd też pochodzi jej nazwa. Skład Carskiej ewoluował przez dziesiątki lat. Najbardziej znany i rozpowszechniony przepis, możemy znaleźć w książce prof. Bołotowa „Zdrowie człowieka w niezdrowym świecie”. Składał się on początkowo z wody, kwasu solnego, kwasu siarkowego, octu winnego i tabletek nitrogliceryny. Jednak po wielu latach odkryto w starych księgach, że skład może różnić się znacznie w zal eżności od potrzeb organizmu. Różnice polegały głównie na doborze ziół. Oferowany produkt oparty jest na bazie pierwotnej receptury.
Kocanka wspomaga trawienie, działa odtruwająco i moczopędnie. Kocanka działa rozkurczowo, jest stosowana w zapaleniu dróg moczowych, nerwicach żołądka oraz w kamicy żółciowej i po operacjach dróg żółciowych. Roślina poprawia także apetyt. Znaleźć ją możemy w wielu preparatach farmaceutycznych oraz kosmetycznych.
Aromatyczna herbata z gojnika sprzyja szybszej regeneracji sił fizycznych i psychicznych. Łacińska nazwa `Sideritis` oznacza żelazo. W starożytności podawano go żołnierzom dla szybszego gojenia ran. Gojnik ma wiele prozdrowotnych właściwości.