Strąki fasoli wspomagają obniżanie poziomu cukru we krwi, co może być wykorzystane przy kłopotach z cukrzycą. Mogą być używane przy obrzękach, problemach z nerkami, ze zmniejszonym wydalaniem moczu, kamicy moczowej, zwłaszcza fosforanowej.
Sproszkowane strąki fasoli były od setek lat używane do zasypywania ran, na oparzenia, wypryski, zmiany skórne spowodowane chorobą zwaną różą.
Odwar: 2 łyżki stołowe produktu zalać 1 filiżanką chłodnej wody, zagotować i utrzymywać we wrzeniu przez 10-15 minut, następnie przecedzić. Świeży i ciepły odwar pić 2-3 razy dziennie.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu
Sok z kiszonego buraka powstaje w wyniku naturalnego procesu kiszenia. Produkt pasteryzowany. Wytrącanie się osadu jest naturalnym procesem i nie stanowi wady. Przed spożyciem wstrząsnąć.