Doskonała herbata szczególnie na chłodniejszą porę roku. Połączenie czarnej herbaty z kwiatem lipy, owcami maliny oraz imbirem ma właściwości napotne oraz rozgrzewające. Idealny napój, gdy zmarzniemy lub w czasie przeziębienia.
Sposób użycia:
Jedną saszetkę herbaty zalać szklanką wody o temperaturze ok. 95 stopni (odczekać 1-3 min od momentu wrzenia) i zaparzać przez kilka minut pod przykryciem.
Witamina C jest aktywatorem wielu enzymów; bierze udział w syntezie kortykosteroidów i niektórych neuroprzekaźników oraz w przemianach tyrozyny; wpływa stabilizująco na psychikę; jest naturalnym przeciwutleniaczem, przyspiesza gojenie ran i spowalnia proces starzenia się skóry. Bierze również udział w syntezie kolagenu.
Miód pochodzi z dzikich okolic pogórza Przemysko – Dynowskiego porośniętego dorodnymi lasami jodłowymi Czysta przyroda brak dużych zakładów przemysłowych w regionie oraz wysokie wymogi jakościowe jakie stawiamy sobie podczas produkcji sprawiają, iż nasze miody cieszą się doskonałą opinią wśród konsumentów krajowych jak i zagranicznych.
Aromatyczna herbata z gojnika sprzyja szybszej regeneracji sił fizycznych i psychicznych. Łacińska nazwa `Sideritis` oznacza żelazo. W starożytności podawano go żołnierzom dla szybszego gojenia ran. Gojnik ma wiele prozdrowotnych właściwości.
Enterosgel to doustny adsorbent jelitowy (enterosorbent) oparty na organicznym minerale o zdolności adsorpcyjnej wobec niektórych toksycznych i szkodliwych substancji znajdujących się w jelicie (np. endotoksyn, enterotoksyn), które fizycznie wiąże na swojej powierzchni, zmniejszając w ten sposób częstotliwość wypróżnień i czas trwania biegunki.
Miód faceliowy jest miodem późnej wiosny i wczesnego lata, a swym pięknym kolorem przypomina słoneczne dni czerwca. Stanowi doskonały suplement diety dla osób z problemami trawiennymi, jelitowymi i żołądkowymi. Kolor jasno-żółty przechodzący w zależności od roślinności domieszkowej do koloru herbacianego. W smaku łagodny.